5 dingen voor de 1ste schooldag

Blog 5 dingen voor de 1e schooldag muqqies

Yeah! Het is zover. Je zoon of dochter is 4 jaar oud en mag naar de kleuterschool. En dat is zo spannend! Voor zowel je kind als voor jou, want je gaat weer een nieuw tijdperk in. Dit tijdperk staat vooral in het teken van leren, spelen en vriendjes maken! Maar ja wat moet jij als ouder nu in huis hebben om de 1ste schooldag van jou lieverd zo mooi mogelijk te laten verlopen. Muqqies is hier tot de rescue! Lees dit blog helemaal door en jij zal niks vergeten op de eerste schooldag qua items dan.

Schooltas

Je kan natuurlijk niet naar school zonder dat je een supermooie en leuke schooltas hebt. Voor zowel je tien-uurtje (fruit & drinken) als je lunchpakket is het handig om een mooie rugzak te hebben. Maar ook om je gymschoenen in te doen of juist alle mooie gemaakte werkjes die je op school gemaakt hebt kunnen er dan gelijk in vervoerd worden.

Nu zijn er natuurlijk weet ik hoeveel verschillende soorten rugzakken van verschillende merken. Denk aan Affenzahn, Kidzroom of Zebra. Maar er zijn ook ‘onbekende merken’ die ook mooie tasjes hebben. Zoals Grimini of Little Dutch. En ja die laatste heeft nu 3 hele lieve en mooie rugtassen voor jouw lieve spruit. Als je op de link klinkt (de naam Little Dutch is een link) dan ga je rechtstreeks naar de juiste pagina toe en kan je tussen al het andere mooie speelgoed van dit merk de 3 mooie tasjes ook zien. (of je kijkt hieronder naar het mooie plaatje ga je ook gelijk naar die mooie Little Dutch rugzakken😉)

3-tassen van Little Dutch
De 3 tasjes van Little Dutch. Ocean, Goose en Spring Flower voor een schooldag

Schoolbeker

En als je dan zo’n mooie schooltas hebt uitgezocht dan moet daar natuurlijk ook een schoolbeker bij gekocht worden . En die zijn er ook in allerlei kleuren en maten. En ook weer van een heleboel verschillende merken. De bekendste merken zijn natuurlijk Mepal en Hema. Maar er zijn zoveel meer. Ga maar eens kijken op het wereld wijde web.

Nu hebben wij Mepal in ons assortiment genomen en er zijn zoveel leuke en grappige lunchtrommels en schoolbekers. En wist je dat je twee verschillende schoolbekers hebt. Je hebt de ‘ouderwetse’ draaibeker en je hebt nu ook de pop-up beker. Beiden is verkrijgbaar met hetzelfde plaatje of juist kleur maar de ene is meer een beker met een ‘drinktuitje’ erboven op. En superhandig voor de kinderen want ze kunnen nu zelf met 1 druk op de knop drinken.

2 bekers van Mepal
De ‘ouderwetse’ draaibeker en de vernieuwde pop-up beker van Mepal.

Lunchtrommel

Voor tussen de middag moet je natuurlijk niet je lunch vergeten. Maar ja omdat nu mee te nemen in een boterhamzakje of in te omwikkelen met aluminiumfolie dat is niet meer van deze tijd en is lange niet zo mooi. Maar om het nu mee te mogen nemen in een super deluxe mooie lunchtrommel. Ja dat wil elk kind natuurlijk. En ook hier weer kun je kiezen uit wel honderden verschillende maten en soorten.

Tegenwoordig is de vakjes broodtrommel helemaal in. Dit is een broodtrommel waar je niet één groot vak hebt maar waar je allemaal vakjes hebt. Hier kun je dan verschillende dingen in doen. Zoals groente (komkommer, tomaatjes, wortels) maar ook wraps i.p.v. boterhammen. Zo kun je oneindig variëren.

Animal friends broodtrommel lunchbox campus
Mepal broodtrommel inclusief een uitneembaar bakje met vakjes en een vork

Fruitbakje

Tegenwoordig heb je ook al speciale fruitbakjes, die kinderen mee kunnen nemen naar school. Vroeger deden we alles nog in aluminiumfolie maar tegenwoordig zijn er perenbakjes, appelbakjes, bananenbakjes en gewoon bakjes voor los fruit. Zo’n fruitbakje kun je gebruiken zodat het fruit niet de bekende ‘deuken’ krijgt en hierdoor dus lekker vers blijft. Onze zoon heeft meestal een banaan mee en neemt dus een bakje van de Hema mee in een bananenvorm of juist in een vacuümbakje.

Maar van Mepal heb je ook speciale fruitbakjes. En deze fruitbakjes kun je dus heel mooi in de lunchtrommel stoppen. Dus dan heb je alles in één. Super handig natuurlijk, maar kan me voorstellen dat je het liever los van elkaar doet. In het fruitbakje van Mepal zit ook nog een heel handig vorkje. Dus mocht je bijvoorbeeld een kiwi of stukjes ananas mee hebben dan heb je ook gelijk een vorkje om het mee te eten. Super handig!

fruitbakjes 1ste schooldag
Fruitbakje Mepal en bananenbox van de Hema

Extra Kleding

Ja, je zou het haast vergeten maar een setje extra kleding onderin de tas van jouw kind kan geen kwaad. Het is toch allemaal nieuw en spannend en ja zoals iedereen weet zit een ongelukje in een klein hoekje. Maar meestal zijn ze het nodig. Maar je eigen kleding zit toch altijd lekkerder dan de kleding van school.

Oh en vergeet ook niet om gymschoenen mee te doen. Deze zijn ze nodig tijdens het gymen. En dan zijn vooral degene met klittenband het makkelijkst. Maar wat de regels van jouw basisschool vind je terug in hun schoolgids. Dus onze tip lees deze goed door!

Lots of Love Ronald en Sharon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.muqqies.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 182 reviews.